Stigao je PHP 7

PHP je u toku protekle nedelje objavio dostupnost, dugo očekivane, finalne PHP 7.0 verzije. Korisnici naših hosting paketa su i do sada imali mogućnost da testiraju PHP 7.0 beta verzije i pre nego što je finalna verzija postala dostupna, a od sada se PHP 7 može koristiti i na sajtovima u produkciji.

Značajna promena koja dolazi sa novom 7.0 verzijom PHP-a je brzina izvršavanja, koja je čak i duplo veća od prethodnih 5.x verzija.

PHP 7 je baziran na novom razvojnom brenču PHPNG (Next Generation), što je značajno unapređena verzija Zend Engine-a. Na zvaničnom sajtu Zend-a, je objavljen zanimljiv infografik sa rezultatima testova brzine, za poznate web aplikacije i framework-ove… http://www.zend.com/en/resources/php7_infographic

PHP 7 pored brzine karakteriše i manja iskorišćenost memorije, mogućnost prihvatanja većeg broja konkurentnih zahteva, kao i nove mogućnosti samog jezika. Sve promene i novitete možete videti na sledećoj adresi… http://php.net/manual/en/migration70.new-features.php

PHP 7 podrška u popularnim aplikacijama

Mnoge novije verzije aplikacija kao što su WordPress 4.4, Drupal 8, Magento 2, već podržavaju PHP 7. Podrška u Joomli je planirana za verziju 3.5 koja bi trebalo da bude dostupna u februaru naredne godine. Treba imati u vidu da neki dodaci za podržane Open Source aplikacije još uvek ne podržavaju PHP 7, pa sajt možda ipak neće raditi ispravno na novoj PHP verziji, ako koristi temu ili neki dodatak koji ne podržava PHP 7 verziju.

Kako da pređete na PHP 7…

U našim hosting paketima postoji mogućnost izbora PHP verzije i bitnih konfiguracionih parametara.

Da pređete na PHP 7, dovoljno je samo da odaberete novu PHP verziju u svom hosting nalogu.

Uputstvo se nalazi na sledećoj adresi… http://go.dreamweb.rs/phpselector

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *