Upoznajte Installatron

Za one koji se do sad nisu sreli sa pojmom „Installatron“, to je dodatak u cPanelu koji korisnicima omogućava jednostavnu instalaciju popularnih web aplikacija među kojima su WordPress, Joomla, Magento, Drupal i mnoge druge. Standardno, u procesu instalacije, od korisnika se zahteva nekoliko koraka kao što su postavljanje fajlova, kreiranje baze podataka, korisnika baze, izmena konfiguracije aplikacije i drugo, dok Installatron čitav proces instalacije u potpunosti uprošćava i automatizuje tako da se instalacija obavlja veoma jednostavno, takoreći „jednim klikom“.

Pored mogućnosti instalacije, Installatron nudi i razne druge korisne mogućnosti kao što su automatska i manuelna nadogradnja aplikacije, notifikacije o novim verzijama aplikacije, jednostavan bekap i druge mogućnosti koje Installatronu dodaju funkcionalnost moćne alatke za održavanje sajtova. Približićemo vam neke od karakteristika Installatrona kako biste mogli da iskoristite sve prednosti koje pruža.

Samo najbolje web aplikacije

installatron-appsKorisnicima je u okviru Installatrona dostupno preko 100 pažljivo odabranih, popularnih web aplikacija. Instalirajte WordPress, Joomlu ili bilo koji drugi CMS, ECommerce aplikaciju, forum ili aplikaciju iz neke druge kategorije. Installatron sadrži korisne informacije o svim aplikacijama kao što su promene u verzijama, linkovi do oficijelnih sajtova aplikacija, a za pojedine i pristup probnim (demo) stranicama aplikacija.

Izbor verzije i jezika

Installatron omogućava instalaciju web aplikacije na svim jezicima koji su podržani od same aplikacije, tako da je većinu aplikacija moguće instalirati i na srpskom jeziku. U svakom trenutku je dostupna poslednja verzija web aplikacije, ali prilikom instalacije možete odabrati i neku od prethodnih verzija ukoliko vam je to potrebno.

Jednostavna instalacija

Intuitivan i jednostavan interfejs omogućava da se instalacija kao i većina drugih operacija kroz Installatron obave „jednim klikom“. Web aplikaciju možete instalirati na glavni ili dodatni domen, poddomen ili direktorijum u vašem hosting nalogu. Dovoljno je da unesete osnovne informacije sajta i podatke admin naloga i da kliknete na dugme „Install“. Installatron će preostale korake odraditi automatski, a odmah nakon instalacije ćete biti u mogućnosti da pristupite admin panelu i započnete sa uređivanjem.

Nadogradnja aplikacije na nove verzije

Čim nova verzija web aplikacije postane dostupna, instalirana aplikacija može biti nadograđena kroz Installatron. U zavisnosti od vaših podešavanja Installatron nadogradnju može obaviti automatski čim nova verzija postane dostupna ili možete podesiti da vas installatron obavesti na email kada nova verzija postane dostupna, kako biste nadogradnju sami pokrenuli ručno kroz installatron. Opciono, u oba slučaja možete podesiti da Installatron kreira bekap pre svake nadogradnje.

installatron-ui

Fleksibilan bekap sistem

Installatron omogućava da u svakom trenutku napravite bekap arhivu sajta koju možete preuzeti na svoj računar. Bekapovi se mogu čuvati lokalno u hosting nalogu ili na udaljenoj lokaciji, tako da možete podesiti FTP(S), SFTP ili WebDav pristup udaljenom serveru ili čak podesiti svoj DropBox nalog kao bekap lokaciju.
Takođe, možete kreirati automatski bekap plan koji će vršiti backup na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou.

Kloniranje aplikacije

Kloniranje aplikacije je moćna opcija koja se može koristiti da se web aplikacija kopira na drugu lokaciju u hosting nalogu. Aplikacija se može kopirati na domen, poddomen ili bilo koji direktorijum u hosting nalogu da biste na primer na toj drugoj lokaciji obavili različita testiranja pre nego što bilo kakve promene primenite na sajt u produkciji. To na primer može biti korisno za testiranje nove verzije aplikacije pre nadogradnje sajta u produkciji, za kreiranje sandbox-a za razna testiranja modula, tema i pluginova. Potrebe za kloniranjem aplikacije mogu biti mnogobrojne.

Promena lozinke admin naloga

Ako se desi da zaboravite lozinku administratorskog naloga, kod pojedinih web aplikacija možete naići na mukotrpan proces za resetovanje lozinke. U slučaju da ste obavili instalaciju aplikacije kroz Installatron, dovoljno je da unesete novu lozinku kroz Installatron interfejs i odmah ponovo možete pristupiti administratorskom delu sajta.

Notifikacije za korisnike

Kao webmaster sajta možete podesiti različite tipove email notifikacija. Installatron vas može obavestiti o statusu izvršavanja neke akcije kao što je kloniranje, bekap i povraćaj sa bekapa ili automatska nadogradnja. Takođe, možete podesiti da vas obavesti o dostupnosti nove verzije web aplikacije.

Uvoz postojeće aplikacije

Ako niste obavili installaciju aplikacije kroz Installatron već ste je ste samo postavili u hosting nalog sa vašeg računara ili ste je preneli sa drugog hosting provajdera, možete da je uvezete u Installatron kako biste koristili mogućnosti koje nudi.

Poseban fokus na WordPress

Korisnicima WordPressa je dodatno omogućena nadogradnja dodataka i tema direktno iz Installatron interfejsa kao i mogućnost pristupa admin panelu sajta samo jedan klikom.

 

Kao što možete videti, Installatron podržava čitav životni ciklus web aplikacije. Od jednostavnog odabira web aplikacije preko instalacije, bekapa i povraćaja sa bekapa, kloniranja pa na kraju i do jednostavnog uklanjanja aplikacije iz hosting naloga.

Installatron je besplatno dostupan u našim deljenim hosting paketima i ako ste naš korisnik, preporučujemo da isprobate mogućnosti koje nudi. Sigurno vam mogu biti od koristi i uštedeti dragoceno vreme.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *