Registracija email adrese u APR-u

Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, koji je usvojen u junu 2018. godine, propisano je da sva društva moraju da imaju adresu za prijem elektronske pošte, koja je registrovana u Agenciji za privredne registre.

Od početka primene ovih izmena, prilikom osnivanja novog privrednog društva obavezno je registrovati email adresu, dok već registrovana društva imaju rok da prijave email adresu do 1. oktobra 2019. godine. Pošto se taj rok približava, a veliki broj privrednih društava još nije registrovao email adresu, uputićemo vas u proceduru registracije.

Obaveza naknadne registracije email adrese se odnosi na postojeća privredna društva, preduzetnike, predstavništva stranih privrednih društava i na ogranke stranih privrednih društava.

Društva, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava za upis email adrese treba da podnesu registracionu prijavu promene (obavezni podaci) i dodatak 31 (Elektronska pošta/Internet adresa/Kontakt podaci).

Preduzetnici treba da podnesu registracionu prijavu promene (obavezni podaci) i dodatak 16 (Elektronska pošta/Kontakt podaci/Adresa za prijem pošte).

Popunjenu dokumentaciju treba dostaviti APR-u, lično ili poštom. Prijava email adrese u APR-u je besplatna u predviđenom roku do 1. oktobra 2019. godine.

Najbolje i najprofesionalnije je da firma koristi email adrese na domenu koji je u njenom vlasništvu, a ne na nekom besplatnom email servisu kao što je Gmail, Hotmail ili Yahoo ili servisu koji dobija od trenutnog internet provajdera.

Za kreiranje profesionalne email adrese potrebno je prvo da se registruje naziv domena i zakupi hosting paket, u kome će se koristiti email servis, a u kome se može i hostovati sajt firme. Postupak porudžbine domena i hosting naloga možete videti u uputstvu na našem blogu.

Ako već imate domen i hosting nalog ili ste ih tek kupili, novu email adresu treba da kreirate u cPanelu hosting naloga u sekciji Email. Pristupne podatke za cPanel ste dobili prilikom aktivacije hosting naloga. Kreiranje email naloga možete obaviti prateći uputstvo u našoj bazi znanja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *